PB STYLING

Zó combineren wij onze 5 favoriete aardetinten

De herfst staat garant voor een prachtig kleurenpalet met warme aardetinten die we graag in de mode terugzien. Aanschouw een veelzijdig palet van groen-, bruin- en beige tinten - en ontdek de eindeloze stylingmogelijkheden.

1. Bruintinten

Bruin is een all-time favoriete (basis)kleur in het najaar en combineert dan ook moeiteloos met de andere aardetinten. Het is een zachter alternatief voor zwart, maar biedt - net zoals zwart - een neutrale basis voor eindeloze looks. Hazelnootbruin, kastanjebruin, chocoladebruin, caramel bruin, taupe .. het scala aan bruintinten is eindeloos. Draag bruin met de andere bruintinten of beige om in dezelfde kleurenreeks te blijven en voeg diepte toe met verschillende texturen - denk aan de grove textuur van breisels en de gladde touch van zijde. Ga voor een mooi contrast en draag bruin met warme rode en oranje tinten voor een rustiek geheel dat aansluit op het kleurenpalet van het najaar. 

Shop

Bruintinten


2. Okergele/camel tinten

Hoewel camel onder de bruintinten valt, heeft deze kleurtint ook enige overlap met okergeel. Camelbruin is een bruine kleur waarin de toevoeging van geel een grote rol speelt en het warme karakter van deze kleur bepaalt. Okergeel is daarentegen een gele kleurtint die subtiel gepigmenteerd is met bruin én een iets goudkleurige gloed heeft - en wordt dan ook wel

Shop

Okergele/cameltinten


3. Groentinten

Van grasgroen en olijfgroen tot zeegroen, smaragdgroen, kakigroen en saliegroen - dat groen een absolute natuurtint is, valt niet te ontkennen; mede dankzij de kleurnamen. Groen biedt naast een natuurlijk karakter ook een evenwichtig gevoel - perfect om groen dé basiskleur van je outfit te maken. Net zoals de andere aardetinten mixen ook de groentinten moeiteloos met de overige aardetinten. Complementair vormt groen een cool contrast met rood, en zo ook met felle kleuren zoals oranje en roze waarbij groen de neutrale basis vormt. De natuurlijke kwaliteit van een kledingstuk benadrukken, zoals cashmere of merino? Ga voor groen, bruin of beige.

Shop

Groentinten


4. Terracotta/ roesttinten

Terracotta en roesttinten vormen dé rijke kleuren binnen de aardetinten en zijn absoluut een verrijking om te combineren met de neutrale kleuren bruin, groen en beige. Terracotta vind de basis in de roze en rode tinten - én oorspronkelijk in de kleur van klei. De kleur staat bekend om het minimale vermogen om warmte te absorberen en is dan ook een graag geziene kleur in Mediterraanse landen. Roest is daarentegen de iets hardere variant met een oorsprong in het roodbruine kleurenpalet. Roest toont veelal een ondertoon die een mix vormt tussen rood, bruin én oranje. Beide kleuren tonen hun veelzijdigheid in de combinatiemogelijkheden - want niet alleen de overige aardetinten vormen een mooie match, maar ook andere kleuren binnen de kleurenring - van blauwtinten tot neutralen, rood en roze - mixen moeiteloos.

Shop

Terracotta/roesttinten


5. Beige tinten

Beige is een van dé meest neutrale tinten binnen ons kleurenschema en behoort tot de lichte tinten van bruin. De koele tinten binnen deze kleur hebben een roze ondertoon, terwijl warm beige gekenmerkt wordt door een gelige ondertoon. Beige vormt een veilige basis en biedt daarom een veelzijdig canvas om eindeloos mee te combineren - combineer ook eens met een felle kleur voor een opvallend contrast in kleur. Beige wordt in kleding vaak ingezet met een mêlee effect om de kleur meer diepte te geven, wat mede bijdraagt aan de rijke uitstraling van een materiaal - denk aan een gemêleerd beige breisel. Draag beige met de bruintinten voor een mooie ton-sur-ton look of combineer met de groentinten voor een stijlvol sereen geheel.

Shop

Beige tinten


Blog geschreven door:

Anne

Anne haar stylingkracht ligt in zoveel mogelijk stylingopties laten zien met één item. Daarbij licht ze verschillende stijlen en draagmomenten uit. Met subtiele stylingtrucs weet ze een item naar een hoger niveau te tillen. En een look complementeren? Dat doet Anne met precies de juiste accessoires.