Crematie

Bij een crematie kunt u zelf kiezen hoe u afscheid wilt nemen. In Het Uitvaarthuis Purmerend Beemster hebben wij diverse aula’s, een familiekamer, koffiekamer en rouwkamer, waar dit op sfeervolle wijze kan plaatsvinden. Bijvoorbeeld in de aula of tijdens een huiskamerafscheid in de familieaula.

Naar de oven

Na afloop van de uitvaartplechtigheid wordt de overledene naar onze ovenruimte gebracht. Enkele nabestaanden mogen de overledene naar de oven begeleiden, indien zij dit willen. Dit kan met maximaal 6 personen en altijd in overleg.

Asbestemming

Na de crematie dient de as wettelijk minimaal één maand in het crematorium te blijven. Daarna kunnen de nabestaanden een afspraak maken om de as op te halen in Het Uitvaarthuis Purmerend Beemster of uit te (laten) strooien. Er zijn diverse mogelijkheden:

Bewaren in urn

Haalt u de as op in een urn, dan kunt u de urn plaatsen waar u wilt. Bijvoorbeeld bij u thuis. Urnen zijn er in alle soorten en maten. In onze showroom hebben wij een mooie selectie sierurnen. Kom eens kijken.

Urnengraf of columbarium

Ook voor een urn kunt u op een begraafplaats een mooie herinneringsplek creëren. Hiervoor zijn speciale urnengraven beschikbaar en een buitencolumbarium (urnenwand).

Uitstrooien

Het uitstrooien van de as kan plaatsvinden op een verstrooiveld, maar ook over zee of elders over land. Wij verzorgen wij dit graag voor u. Zelf uitstrooien op een memorabele plek kan natuurlijk ook. Houdt u dan wel aan de regels voor het uitstrooien van as.

Showroom

In Het Uitvaarthuis Purmeren Beemster hebben we een showroom met sierurnen en as-memorabilia, waaronder knuffelstenen, mini-urnen en handgeblazen glasartikelen met as van uw dierbare. Wij hebben altijd diverse sierurnen die direct beschikbaar zijn voor de verkoop.

U bent van harte welkom om eens rond te kijken.

Openingstijden

Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
10.00 tot 15.00 uur en op afspraak
(ook in de avonden)

zaterdag & zondag:
op afspraak (ook in de avonden)

Crematorium:

Op afspraak

Routebeschrijving

Het Uitvaarthuis Purmerend Beemster is gelegen aan de Doctor J.M. den Uyllaan in Purmerend. Bereikbaar via de rotonde met de Flevostraat en dan direct de eerste straat rechts (Toortspad). Onze locatie beschikt over (gratis) parkeergelegenheid en ligt op slechts 700 meter afstand van treinstation Purmerend Overwhere.

Plan route ›