PB TIPS & TRICKS
Spoedcursus kleuren combineren
Kleur - sommigen omarmen het en anderen ontwijken het. Onder welke categorie je ook valt, na deze spoedcursus ‘kleuren combineren’ heb je nieuwe inspiratie en kennis om ermee aan de slag te gaan - wat je persoonlijke smaak ook is.

Methode 1:
analoog (tweekleurig, naast elkaar)
Bij een analoge kleurcombinatie gaat het om het combineren van kleuren die elkaar raken in het kleurenwiel. In dit geval kiezen wij voor groen en blauw.
Deze eerste methode gaat het in het kleurenwiel maar een klein stapje verder, maar het resultaat kan gewaagd, dramatisch en mooi zijn. Wil je deze methode 'veilig' houden, kies dan voor licht groen - en - blauwtinten. Daag jezelf uit door er een fel accent aan toe te voegen of ga voor de meest gewaagde optie en mix verschillende tinten uit twee kleurgroepen met elkaar voor een gegarandeerd 'head-turning' look.
Analoge looks

Methode 2:
monochromatisch (eenkleurig)
Bij een monochromatische kleurcombinatie gaat het om het combineren van verschillende tinten binnen dezelfde kleurgroep in het kleurenwiel. In dit geval kiezen wij voor roze tinten.
De simpele en meest bekende manier om een monochromatische look samen te stellen is inmiddels een ton-sur-ton styling. Maar wij dagen je uit om het een klein stapje verder te nemen en af te wijken van een 'veilige' harmonieuze combinatie door één item toe te voegen in een fellere tint. In deze look hebben we gekozen voor een opvallende roze bomberjack voor een grotere impact, maar je kan ook denken aan een accessoire: sjaal, tas of schoenen. Hou de rest dan ton-sur-ton voor een stijlvol geheel.
Monochromatische looks

Methode 3:
complementair (tweekleurig, tegenover elkaar)
Bij een complementaire kleurencombinatie gaat het om het combineren van kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in het kleurenwiel. In dit geval uit de kleurgroepen groen en roze, gekozen voor mintgroen en fuchsia.
Deze derde methode klinkt lastiger dan het is. Zolang je het kleurenwiel raadpleegt kun je eigelijk niet de mist ingaan. En hou in gedachte dat het combineren van donkere complementaire kleuren zorgt voor een stijlvolle, meer autoritaire uitstraling terwijl lichtere complementaire kleuren samen een frisse, meer speelse look creëren. Het is maar net wat je wil bereiken en waar je je fijn bij voelt. Vind je complementaire kleuren lastig om toe te passen? Hou het dan klein door te kiezen voor een harmonieuze ton-sur-ton looks als basis en een complementair element toe te voegen met schoenen, een tas of sjaal.
Extra tip:
Het combineren van twee kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan, zorgt al voor voldoende contrast in je look. Mix daarom niet ook nog eens verschillende tinten met elkaar, maar kies duidelijk voor twee kleuren en houd het hierbij.
Complementaire looks
Blog geschreven door:
Joyce
Joyce weet alles over de verschillende lichaamsfiguren. Als geen ander voorziet zij jou van slimme styling tips & tricks om jouw beste ‘features’ naar voren te halen. Daarnaast is zij degene die je moet hebben voor gelegenheidsoutfits met net dat beetje extra.
