‹ Bekijk alle nieuwsberichten

Crematorium Purmerend is weer open

Na enkele maanden te zijn gesloten wegens radioactiviteit kunnen crematies vanaf deze week weer als vanouds plaatsvinden in Crematorium Purmerend. Hiervoor hebben wij akkoord ontvangen van de ANVS (Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming).

Crematorium Purmerend, gelegen naast de Nieuwe Algemene Begraafplaats aan de Purmerweg, werd in juli gesloten nadat er radioactieve straling was vrijgekomen. Dit gebeurde na de crematie van een overledene die radioactieve stoffen in het lichaam had ter behandeling van kanker. Deze radioactieve stoffen zijn in de as terechtgekomen. De veiligheid van de omgeving en het milieu zijn niet in het geding geweest.

De protocollen zijn doorlopen, het ovengebouw is grondig schoongemaakt en ook hebben wij direct het periodiek onderhoud aan de oven uitgevoerd. Hiermee is de crematieoven geheel stralingsvrij en weer als nieuw. Inwoners van Purmerend en omgeving kunnen weer in hun eigen stad gecremeerd worden.

Openingstijden

Uitvaartcentrum:

maandag t/m vrijdag:
10.00 tot 15.00 uur en op afspraak
(ook in de avonden)

zaterdag & zondag:
op afspraak (ook in de avonden)

Crematorium:

Op afspraak

Routebeschrijving

Het Uitvaarthuis Purmerend Beemster is gelegen aan de Doctor J.M. den Uyllaan in Purmerend. Bereikbaar via de rotonde met de Flevostraat en dan direct de eerste straat rechts (Toortspad). Onze locatie beschikt over (gratis) parkeergelegenheid en ligt op slechts 700 meter afstand van treinstation Purmerend Overwhere.

Plan route ›